MYT tuomitsee MYT ry:n puheenjohtajan irtisanomisen

Perjantai 4.10.2013 klo 10.32


Metso irtisanoi henkilöstöä useilla eri foorumeilla edustaneen, varaluottamusmiehenä toimineen Metson Ylemmät Toimihenkilöt ry:n puheenjohtajan. Hänellä on yli 22 vuoden ura Metsossa. Ihmisten tulisi Suomen lainsäädännönkin mukaan pystyä keskustelemaan asioista työnantajan kanssa. Tällä irtisanomisella työnantaja tuhoaa työpaikan demokraattista järjestelmää, jonka kautta ihmiset ovat pystyneet vaikuttamaan itseään koskeviin asioihin.

Työnantaja on yksilöä vahvempi osapuoli, jonka toivoisi käyttäytyvän vastuullisesti vaikeitakin asioita käsitellessä. Tällaiset toimenpiteet romuttavat luottamuksen. Ylempien toimihenkilöiden henkilöstön edustajat hoitavat luottamustehtäviään Metsossa oman toimensa ohella. Tällä irtisanomisella työantaja ei voita mitään. Kerrannaisvaikutuksena tällaiset toimenpiteet eivät voi olla vaikuttamatta koko henkilöstöön.

Demokraattinen ja oikeudenmukaiseksi koettu johtamistapa hyödyttää eniten työnantajaa työntekijöiden kohentuneen todellisen sitoutumisen ja hyvinvoinnin kautta. Todelliseen sitoutumiseen vaaditaan molemminpuolista luottamusta. Sitä on vaikea rakentaa, mutta se on helppo rikkoa. On vaikea ymmärtää, miten tällä tavalla saadaan aikaan tuloksia yhdessä.
Metson Ylemmät Toimihenkilöt ry vaatii työnantajaa edustavien ihmisten purkavan irtisanomispäätöksensä.

Avainsanat: Metso, irtisanominen, YT, Paper, MYT, puheenjohtaja