YTN Lakko-ohjeet verkossa

Tiistai 18.10.2011 klo 20:37 - Markku Aapakari


Lakko-ohjeet verkossa

YTN:n teknologiateollisuuden lakko-ohjeet löytyvät nyt YTN:n verkkosivuilta osoitteesta http://www.ytn.fi/index.php?section_id=16

Jos ohjeista ei kuitenkaan löydy kysymykseesi, soita YTN:n päivystävään puhelimeen 040 352 3671 (klo 8-20) tai laita kysymykseksi sähköpostilla sähköisesti ytntekno@ytn.fi<mailto:ytntekno@ytn.fi>.

Päivystyspuhelimen rinkiin kuuluu parhaillaan kuusi ketjutettua puhelinta. Tarvittaessa päivystyspuhelimien määrää lisätään. Soittoihin vastaavat YTN:n asiamiehet, joilta voi kysyä neuvoa ylityökieltoon tai lakkoon liittyvistä asioista.

Myös sähköpostia luetaan jatkuvasti, ja kysymyksiin pyritään vastaamaan nopeasti useamman ihmisen voimin.

Lakkoavustus 50 euroa
Lakkoavustus on 50 euroa työvuorojen mukaisilta työpäivältä. Veron jälkeen siitä jää käteen 41,50 euroa. YTN tekee ennakonpidätyksen ja toimittaa asiasta tiedot verottajalle.

Myös Metalliliiton ja Pron lakkoon osallistuvat toimihenkilö- ja työntekijätehtävissä toimivat YTN-liittojen jäsenet saavat 50 euron lakkoavustuksen, jota haetaan YTN:ltä.

Lakkoavustusta haetaan YTN:n verkkosivulla olevalla sähköisellä lomakkeella mahdollisen lakon alettua. Jos tilanne tulee ajankohtaiseksi, osoitteeseen www.ytn.fi/teknologiateollisuus avataan linkki lomakkeeseen ja hakuohjeisiin.

Kaksi viikkoa aikaa neuvotella
YTN:n joutui antamaan lakkovaroituksen teknologiateollisuuden 44 suureen yritykseen, kun edes valtakunnallisen raamiratkaisun niveltämisestä ylempien toimihenkilöidentyöehtosopimukseen ei päästy minkäänlaiseen yhteisymmärrykseen.

YTN:n ja työnantajia edustavan Teknologiateollisuus ry:n välistä työriitaa ratkotaan jatkossavaltakunnansovittelijan toimistossa. Ensimmäistä neuvottelutapaamista ei ole vielä sovittu.

Jos työehtosopimuksesta ei päästä sopuun,  lakko alkaisi tiistaina 1.11. klo 6 aamulla ja päättyisi maanantaina 7.11. klo 6 aamulla. Metalliliiton ja Pron lakko alkaisi jo perjantaina 21.10. klo 6 aamulla ja päättyisi samaan aikaan YTN:n lakon kanssa.

Lakko ei koske tietotekniikan palvelualalla ja suunnittelualalla työskenteleviä ylempiätoimihenkilöitä. Suunnitteluala on sitoutunut työrauhaan uudella työehtosopimuksellaan Teknologiateollisuus ry:n kanssa, ja tietotekniikan palveluala on vasta aloittanut neuvottelut Teknologiateollisuus ry:n kanssa.

Teknologiateollisuuden lakon alkuun on vielä melkein kaksi viikkoa. Näiden kahden viikon aikana YTN:n neuvottelijat tekevät kaikkensa, että teknologiateollisuuden ylemmät toimihenkilöt saisivat mahdollisimman hyvän työehtosopimuksen neuvottelemalla, mutta silti kaikille tulevasta palkankorotuksesta kiinni pitämällä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini