Lakko pitää ja tehostuu!

Perjantai 4.11.2011 klo 16.28 - Markku Aapakari


Tukea maailman metallista

Maailmalta on tullut YTN:n teknologiateollisuuden lakkolaisille tukiviestejä, joihin voi käydä tutustumassa YTN-teknon verkkosivujen Ajankohtaista-osan uutisessa www.ytn.fi/teknologiateollisuus.

Kauniiden sanojen lisäksi myös konkreettisia tukitoimia on kuulemma suunnitteilla, jos lakko jatkuu. Sitä ei tosin paljasteta kirjeissä,

Lakko pitää ja tehostuu!

Neljäntenäkään lakkopäivänä rivit eivät ole harvenneet, päinvastoin!

Myös niillä työpaikoilla, joissa osa ylemmistä toimihenkilöistä epäröi alussa lähteä mukaan yhteiseen projektiin, on ryhti kohentunut loppuviikkoa kohti. Uusia lakkovahteja on ilmoittautunut remmiin ja yhä harvempi on lähtenyt aamulla töihin.

YTN-liittojen jäsenrekisterit ovat olleet täysin ylikuormittuneita, sillä uusia jäsenyyshakemuksia tulee päivittäin aivan uskomaton määrä erityisesti UIL:iin ja TEKiin, mutta myös muihin YTN-liittoihin. Tuhannen uuden YTN-jäsenen raja on ylitetty jo reippaasti.

Sunnuntaina uutta tietoa

Nyt on vajaan parin vuorokauden suvantovaihe ja huomenna Pyhäinpäivä, pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivä. Huomenna YTN ei lähetä tiedotteita.

Sovittelu jatkuu sunnuntaina klo 12:sta lähtien.

Lähetämme silloin sähköpostitse väliaikatietoja.

YTN-teknon verkkosivuja päivitämme tarpeen tullen, joten niitäkin kannattaa seurata http://ytn.fi/teknologiateollisuus.

Jos YTN:n järjestelmä kaatuu kapasiteetin lisäyksestä huolimatta, kannattaa seurata YTN-teknon Facebook-sivustoa http://ww.facebook.com/YTNTEKNO. Se päivittyy välittömästi toisin kuin YTN:n sivusto.

Julkiset tiedotusvälineet seuraavat myös teknologiateollisuuden neuvotteluja.

Työntekijän uhkailu on laitonta!

Lakossa olevan tai lakkoon valmistautuvan ylemmän toimihenkilön tai ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehen uhkailu on laitonta.

Jos ylempiä toimihenkilöitä tai heidän luottamusmiehiään yritetään painostaa tai uhkailla työtaistelutilanteessa, työnantaja voidaan tuomita rikoslain 47 luvun 3 ja 4 §:en rikkomisesta sakkoihin tai vankeuteen enintään 6 kuukaudeksi.

Jo lakon alaisten töiden järjestely voidaan kokea työntekijän painostamisena.

Työnantajalle ei tarvitse vastata mitään, jos hän kysyy työntekijältä tämän aikeista osallistua lakkoon. Tiedustelemalla etukäteen mahdollisia lakkoon menijöitä työnantaja loukkaa yksittäisen työntekijän järjestäytymisvapautta.

Tällä viikolla muutamissa lakkoyrityksissä on jo yritetty painostaa ylempiä toimihenkilöitä laillisuutta hipovilla tavoilla. Samoin on menetelty muutamissa lakkoon valmistautuvissayrityksissä.

YTN toivoo, että painostustoimet kirjataan ylös ja niistä toimitetaan tieto YTN:ään keskuslakkotoimikunnalle osoitteeseen ytntekno@ytn.fi