Lakko pitää, sovitteluun sunnuntaina

Torstai 3.11.2011 klo 14.34 - Markku Aapakari


Kiitokset edunvalvontaan osallistuneille - teille jotka haluatte ajaa asiamme - näytetään rikkureille miten metsolaiset toimii !!!


Markku


YTN-teknologiateollisuus tiedottaa 3.11.2011/1

Lakko pitää, sovitteluun sunnuntaina

Kutsu ylempien toimihenkilöiden teknologiateollisuuden työriidan sovitteluun saatiin eilen. Neuvottelut alkavat sunnuntaina puolilta päivin valtakunnansovittelija Esa Longan luona Helsingin Bulevardilla .

Sovitteluun ei mennä kutsumatta. Työriitoja ratkotaan siinä aikataulussa kuin valtakunnansovittelija katsoo tarpeelliseksi.

Sunnuntaina Bulevardilla ovat YTN:n teknologiateollisuuden neuvottelijoiden lisäksi myös YTN:n tietotekniikan palvelualojen neuvottelijat.

Teknologiateollisuudenylempien toimihenkilöiden lakko uhkaa laajeta maanantaina uusiin yrityksiin, joiden joukossa ovat muun muassa Nokia ja NSN.

Myös tietotekniikan palvelualojen kohdennettu lakko alan keskeisissä yrityksissä on alkamassa maanantaina 7.11.2011 aamukuudelta, ellei sopuun päästä sitä ennen.

Meneillään oleva teknologiateollisuuden lakko on näyttänyt onnistuneesti työnantajille, että ylemmät toimihenkilöt eivät suostu olemaan enää sylkykuppeina. Meitä ei voi kohdella huonommin kuin muita henkilöstöryhmiä.

Nyt on tärkeää, että lakkoyrityksen ylemmät toimihenkilöt keskittyvät viettämään laatuaikaa kotonaan tai kuka nyt missäkin. Myös pienellä reissulla ehtiipiipahtaa ennen maanantaita.

Mitä paremmin lakko puree, sen todennäköisemmin YTN saa sunnuntaina hyväksyttävän sovintoesityksen ja lakko saadaan päättymään.

Lakkoavustuslomake verkossa

YTN maksaa lakkoavustusta 50 euroa työpäivältä. Lakkoavustuslomake on YTN-teknon verkkosivulla http://www.ytn.fi/teknologiateollisuus . Samalla sivulla on paljon muutakin hyödyllistä luettavaa, lakko-ohjeet esimerkiksi.


Jos lakko pitkittyy, OP, Nordea ja Sampo Pankki tarjoavat normaalia marginaalia hieman edullisempaa lakkolainaa. Katso pankkien lainaehdot http://www.ytn.fi/index.php?page_id=553. Lakkolainaa voi kysyä myös muista pankeista.

YTN:n päivystyspuhelin palvelee joka päivä klo 8 – 20. Sinne sopii soittaa mieltään askarruttavissa lakkoasioissa. Kuusi asiamiestä on kerrallaan remmissä päivystämässä kuuden ketjutetun puhelimen kanssa.

Ja suosittu teknon Facebook-sivusto on niin vilkkaassa käytössä, että ruutua kannattaa vilkuilla pitkälle alaspäin. Paljon kuvia, paljon kommentteja ja reipasta keskustelua! http://www.facebook.com/YTNTEKNO

Latauksia FB-sivustolta on tehty jo lähes 320 000 kertaa.